Intelligens krémes, azaz "sült madártej"
Szeretem is meg nem is, szeretem mert egyszerű és szeretem mert finom, nem szeretem mert sokáig kell sütni.
Próbáld ki, ezt senki se tudja elrontani, hozzá ajánlok egy kicsi málna turmixot, igazi ínyencség lesz! (Tudom, ízlések és pofonok...;-) )
Hozzávalók:
-
15 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
8 db tojás
-
9 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
7 dl tej
-
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
-
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
-
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 3 kanál cukorral.
-
A sárga masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül belekeverjük a tojás felvert habját..
-
Olíva olajjal/margarinnal kikent tepsibe öntjük a masszát.
-
150-160 fokon kb 70-80 percig sütjük. A tésztát a tepsibe hagyjuk kihűlni. Sütés után a tészta három rétegűvé válik, vagyis alsó, felső része megsül, a középső pedig finom krémes marad.
Megjegyzés:
-
Anya szokott rá porcukrot is hinteni, de én nem szeretem!
-
Tényleg várd meg, hogy kihűljön, mert ha nem várod meg elég undi látvánnyá válik..tapasztalat:$
Jó sütést kívánok!
forrás: Nagyim ezeréves receptkönyve :)
|